Regel ivm de grootte van avatars.

Hier vind je alle forumregels samen. Sommige van de regels kom je nog een keer tegen bij een subforum, maar hier vind je ze dus allemaal terug.
Lees dit zeker als je nieuw bent!
>> Om het hele forum te kunnen lezen is registratie is verplicht <<

Eventuele vragen of opmerkingen: beheer@automutilatie.com

Moderators: Ricky, *Jarose*, Fienemien., Dennis

Gesloten
Gebruikersavatar
Automutilatie
Beheer
Berichten: 191
Lid geworden op: di jul 13, 2004 10:54 am

Regel ivm de grootte van avatars.

Bericht door Automutilatie » ma mei 09, 2005 6:58 pm

Beste leden,

het is ons opgevallen dat de avatars soms groter zijn dan de 160x160 pixels die als limiet vermeld staat bij het vakje op je profiel waar je je avatar kan plaatsen.
Te brede of te lange avatars kunnen echter erg storend zijn. Te brede avatars leiden er bijvoorbeeld toe dat de tekst maar heel weinig plek krijgt in de breedte, wat het moeilijker te lezen maakt. Te lange avatars zorgen er dan weer voor dat je een lange, nutteloze witruimte krijgt onder je tekst, zeker wanneer je maar 1 regeltje tekst schrijft.
Daarom willen we jullie dus vragen om zelf in het oog te houden of jullie avatars te groot zijn of niet. 160x160 pixels zou toch echt het maximum moeten zijn.
(Je kan controleren hoe groot je avatar is door er met je rechtermuisknop op te klikken. Dan klik je 'Eigenschappen' aan en in het kader dat je dan krijgt, zie je bij 'Dimensions' of 'Afmetingen' of iets dergelijks dan ' ... x ... pixels' staan.)

Indien je avatar te groot is, kan je er eentje zoeken die betere afmetingen heeft. (Indien je met Google naar afbeeldingen zoekt, staat er bij elk zoekresultaat trouwens ook standaard de grootte van die afbeelding vermeld.)
Een andere mogelijkheid is natuurlijk je avatar kleiner maken... Kort gezegd doe je dat door de afbeelding op te slaan, ze te openen en de gewenste grootte te geven. Daarna moet je jouw aangepaste afbeelding weer ergens online zetten en dan tenslotte de URL in te geven bij het vak voor de avatar.
Je afbeelding de juiste grootte geven, kan je beter niet op het zicht doen omdat je vaak nog een vertekend beeld krijgt door hoe je bijvoorbeeld ingezoomd hebt. We kennen natuurlijk niet alle programma's om afbeeldingen mee te bekijken en bewerken, maar bij Microsoft Photo Editor moet je bvb opeenvolgend 'Afbeelding' en 'Formaat wijzigen' aanklikken. De eenheden zet je dan op 'pixels' in het kadertje dat je krijgt en dan moet je gewoon met de pijltjes werken tot je het gewenste getal (de gewenste grootte) hebt. En daarna klik je op 'Save' natuurlijk :wink:
Je afbeelding weer online zetten kan een probleem zijn als je daar zelf geen plekje voor hebt op het internet. (Linken vanaf MSN-groepen gaat trouwens niet.) Een site waar je gratis afbeeldingen kan uploaden is http://imageshack.us. Op een site als http://www.photobucket.com/ kan je zelfs een heel eigen fotoalbum aanmaken.

We hebben in deze tekst duidelijke grenzen genoemd voor de grootte en we verwachten dat die gerespecteerd worden. Indien iemands avatar dus toch te groot is, zullen we de persoon in kwestie eerst waarschuwen. Indien de avatar dan na een aantal dagen nog niet aangepast is, zal die verwijderd worden.

We hopen dat we hiermee alles goed en duidelijk hebben uitgelegd. Indien er nog vragen zijn, kan je die stellen bij 'Info en meer' of je kan ook altijd de modjes en beheerders aanspreken.

Groetjes,
het team automutilatie.com

Gesloten